woensdag 17 maart 2010

Extra WMO gelden voor gemeente Montferland in 2011

De gemeente Montferland krijgt volgens het nieuwe herverdeelmodel WMO in 2011 een extra budget van € 9,00 per inwoner ofwel een extraatje van ruim € 315.000 aan WMO gelden. Dit blijkt uit een brief van 12 maart aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Bijleveld. In het nieuwe model voor de verdeling van de WMO gelden wordt meer gekeken naar de gezondheidstoestand en sociaal economische positie voor de 'hulp bij huishouding'. Er zijn twee nieuwe indicatoren toegevoegd: langdurig medicijngebruik (LMG) en gestandaardiseerd gemiddeld inkomen van huishoudens (GGI)
Ondanks dat een onderzoekstraject naar de uitgaven in de begroting 2010 nog loopt gaat het nieuwe model per 1 januari 2011 in. Eventuele correcties daardoor zullen dan ook in 2012 plaatsvinden.
Goed nieuws voor de PvdA, die net gisteren het onderhandelingspunt voor het tonen van een socialer gezicht met betrekking tot WMO/WBB binnenhaalde tijdens de coalitieonderhandelingen. Schrijft een stuk makkelijker als je weet volgend jaar een extra budget te krijgen. Goed nieuws ook voor die inwoners van de gemeente Montferland die in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit de WMO.
(bron: Periodiek Onderhoudsrapport Gemeentefonds 2010: verfijning en actualisering verdeelmodel hulp bij het huishouden’)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten